Wat is het slagingspercentage van een rijschool?

Als je op zoek bent naar een rijschool om je rijbewijs te halen, vraag je je misschien af wat het slagingspercentage van een rijschool is. Het slagingspercentage is het percentage leerlingen dat in één keer slaagt voor het praktijkexamen. Dit kan een nuttige indicator zijn voor de kwaliteit van een rijschool en de kans dat je slaagt voor je examen.

Het is echter belangrijk om te weten dat het slagingspercentage niet het enige criterium is om een rijschool te beoordelen. Een hoger percentage betekent niet altijd dat een rijschool beter is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een rijschool een gunstigere examenlocatie, wat het slagingspercentage kan verhogen. Afrijden in Gouda, waar alles middel stoplichten is geregeld en de wegen meer afgezonderd zijn van de voet- en fietspaden, is bijvoorbeeld makkelijker dan afrijden in de drukkere binnenstad van Rotterdam. Bovendien kan het percentage sterk variëren per rijschool, examinator, examenlocatie en type examen.

Verschillende soorten slagingspercentages

Er zijn verschillende soorten slagingspercentages, denk aan slagingspercentages voor het praktijkexamens-, theorie-examens en herexamens van elk type voertuig. Je doet er goed aan op het percentage van de rijschool die je op het oog hebt op te zoeken en daarbij het juiste slagingspercentage. Dit kan je doen via de rijschoolzoeker van het CBR.

Waar kan ik het slagingspercentage vinden?

Als je wilt weten wat het slagingspercentage is, kun je dit opvragen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Het CBR publiceert elk kwartaal een overzicht van de slagingspercentages van rijscholen voor verschillende categorieën rijbewijzen. Dit kan een indicatie geven van de prestaties van een rijschool.

Slagingspercentage van onze Rijschool

Wij scoren gemiddeld ruim boven de gemiddelde rijschool in Nederland, maar het is belangrijk om te weten dat het slagingspercentage niet het enige criterium is om een rijschool te beoordelen. Onze rijlessen worden als leuk ervaren en de rijsinstructeurs zijn vriendelijk. We bieden lage prijzen en willen elke leerling zo snel mogelijk zijn of haar rijbewijs laten halen. Meld je vandaag nog aan voor een intake-rijles via onderstaand formulier!