Aanhanger rijbewijs halen

Wil je jouw aanhanger rijbewijs BE halen? Dan zit je bij Rijschool Nesselande goed. Wij hebben de ervaring binnen ons team om jou snel aan je aanhangwagenrijbewijs te helpen. Het aanhangwagenrijbewijs BE kan handig zijn voor het rijden met een kar voor het werk, maar bijvoorbeeld ook voor vakanties met een caravan Wat jouw reden ook is, wij helpen je graag aan de juiste vaardigheden zodat je zo snel mogelijk je BE-rijbewijs in ontvangst kan nemen.

Heb je een aanhangwagen rijbewijs nodig?

Hoeveel gewicht mag je achter je auto hebben met het BE rijbewijs? De regel voor het rijden met een aanhanger is als volgt: als het maximale totaalgewicht van de aanhanger en de auto hoger is dan 3500kg, is een aanhanger rijbewijs verplicht. Voorbeeld: de auto weegt 1400 kg en de aanhangwagen weegt leeg 1200 kg. In de aanhangwagen zit 600 kg lading, maar er mag 1100 kg lading in. De combinatie weegt nu 3200 kg (=1400 + 1200 + 600), maar hij kan 3700 kg wegen (=1400 + 1200 +1100) dus heb je het ‘E achter B’-rijbewijs nodig.

Aanhanger rijbewijs halen

Waarom bij ons? Wij draaien al jaren mee in dit vak. Met ons slagingspercentage van 61% bieden we jou een hele grote kans om snel je BE-rijbewijs te kunnen halen. Een BE-rijbewijs kan je erg van pas komen als je plannen hebt met een paardentrailer, caravan of een aanhanger. Wij bieden al rijlessen met aanhangwagen aan sinds 1998. Je krijgt bij Rijschool Nesselande dus les van deskundige rijinstructeurs met ruim 24 jaar ervaring. Lees hier meer over onze rijschool.

Examen BE-rijbewijs

Voor het halen van je BE-rijbewijs heb je geen theorie-examen nog. Het enige examen dat je bij het CBR moet afleggen is het aanhangwagen praktijkexamen. Het examen loopt eigenlijk precies hetzelfde als je autorijbewijs. Je plant met onze rijinstructeur een examen dag in. Op die dag ga je naar het CBR toe en worden je identiteitsbewijs en rijbewijs B gecontroleerd. Na de controle wordt de oog test gedaan om te kijken of je een kenteken kunt lezen vanaf 25 meter. Voordat je begint met rijden kan de examinator je vragen stellen over je aanhanger bijvoorbeeld hoe je de aanhanger koppelt aan je voertuig. Daarna ga je de examen rit doen. Deze rit met aanhanger duurt 35 minuten. Hierbij kijkt de examinator hoe je het voertuig beheerst, hoe je kijkgedrag is en moet je bijzondere verrichtingen met de aanhangwagen uitvoeren. Wij bereiden je uiteraard goed voor voor het aanhanger rijbewijs examen en zorgen ervoor dat je met vlag en wimpel slaagt.

Starten met je aanhanger rijbewijs?

Zes dagen per week in de week zijn wij beschikbaar voor de aanhangwagen rijlessen. Maandag t/m zaterdag. Doordeweeks houden wij deze tijden aan 7:30 tot 18:00 en op zaterdag is de les dag van 08:00 tot 16:00 uur. Zo zit er voor iedereen wel een goede dag of tijd bij. De lessen van een BE-rijbewijs doen wij net als het normale B-rijbewijs in voertuigen waar je kan kiezen uit automaat of een schakel auto. Lees hier meer over onze rijopleidingen en voertuigen.

Wil je het aanhanger rijbewijs halen in Gouda en Omstreken? Het is mogelijk om het BE-rijbewijs in één dag te behalen, bij ons is het dagelijks ‘E achter B’ examen mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.