Motorrijbewijs halen

Je motorrijbewijs halen doe je bij Rijschool Nesselande! Ben je op zoek naar het ultieme gevoel van vrijheid? Wil je lekker kunnen toeren over binnenwegen, langs riviertjes en door bossen? Dan is het motorrijbewijs echt wat voor jou! Rijschool Nesselande is dé specialist op het gebied van motorrijles in Zuid-Holland.

Motorrijlessen

Onze motorrijlessen starten in Gouda/Waddinxveen. Op deze locatie hebben we een perfect motoroefenterrein. De eerste rijlessen kun je dus zonder stress volgen! Voor de rijlessen op de openbare weg volgen onze instructeurs je op de motor. Uiteraard zijn zowel handschoenen, helmen, jassen en broeken in alle maten aanwezig. Je mag hier gratis gebruik van maken. We geven les in het lichte motorrijbewijs A1 ( vanaf 18 en 20 jaar ) het middelzware motorrijbewijs A2 (tussen 20 en 24 jaar) en het zware motorrijbewijs A (21 jaar en ouder). Er wordt gereden op Honda motoren.

In de winter hebben wij speciale winterkleding waar onze leerlingen gratis gebruik van kunnen maken. Ook zijn onze motoren voorzien van handvat verwarming. Zo blijven de handen ook lekker warm.

Motorrijschool

Als één van de weinge rijscholen in de regio bieden wij ook een AVB dagcursus aan. Dit betekent dat je 4 uur intensief op de motorfiets bezig bent om de bijzondere verrichtingen te oefenen. Deze dagcursus wordt op vaste dagen besproken van 8:00u – 12:00u en van 12:30u tot 16:30u. Wij bieden deze trainingsdag aan tegen een speciaal tarief van €189,-!!

Is motorrijden iets voor jou? Schrijf je dan vandaag nog in voor een Intake-rijles!

 • Beginnen op het motoroefenterrein direct bij de rijschool
 • Altijd een vaste instructeur
 • Gratis gebruik van onze motorkleding en helmen
 • Zelf bepalen wanneer, hoe lang en hoe vaak je lest
 • In eigen tempo of met een spoedopleiding je rijbewijs halen
 • Rijles op de nieuwste Honda CB modellen
 • Hoog slagingspercentage
 • Lessen bij leukste motorrijschool van de regio!

Meer weten over onze motorrijschool? Hier lees je meer over onder andere onze instructeurs en de motoren die we gebruiken!

Praktijkexamen motor

Het CBR verzorgt de motorrijexamens in Nederland. Tijdens dit examen beoordeelt het CBR of je in staat bent om zelfstandig als motorrijder aan het verkeer deel te nemen. Bij motorrijschool Nesselande sturen wij je pas op examen als we vertrouwen in je hebben. Hierdoor behalen wij een hoog slagingspercentage en bespaar jij in de kosten voor je motorrijbewijs.

Mag jij voor je motor afrijden? Dan vragen wij een motor praktijkexamen aan bij het CBR. Een motor praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten. Hiervan zal je 35 minuten zelfstandig leren motorrijden. Voordat het officiële motorrijexamen begint wordt er een ogentest afgenomen en wordt de motor gecontroleerd. Hierna begint de motorrit en mag jij laten zien dat je zelfstandig kunt motorrijden.

Faalangstexamen

Sommige kandidaten hebben een faalangst voor het examen. Je kunt dan ook een faalangstexamen aanvragen als je last hebt van ongezonde en extreme angst. Wij adviseren ook dat je het beste een motorrijschool kunt zoeken die gespecialiseerd is om kandidaten met faalangst te begeleiden. Want het is bekend om dit direct aan te pakken tijdens het lessen met de motor. Wij werken dan ook vanaf de eerste motorrijles aan jouw spanning. Onze professionele trainers zijn gespecialiseerd in begeleiden van leerlingen met faalangst. Ook is de examinator van het CBR getraind om mensen met faalangst te begeleiden.

Spoedexamen

Bij Rijschool Nesselande is het ook mogelijk om je motorrijbewijs met spoed te behalen. De meest leerlingen halen hun rijbewijs binnen 6 tot 12 weken, maar dit kan ook al in 10 dagen! Voor dat jij je motorrijbewijs met spoed wilt halen maken we eerst een afspraak voor een intakeles. Hierin bespreken en bepalen we je aanvangsniveau en je leersnelheid. Zo kunnen we de goede spoedopleiding kiezen die bij jou past. Hierdoor betaal je nooit teveel en heb je een nog grotere kans om te slagen bij het CBR.

Extra motortrainingen

Vind je een onderdeel moeilijk en wil je toch zeker weten dat je dit zelfstandig beheerst? Dan is het bij Rijschool Nesselande mogelijk om een motor training te volgen op onze motor trainingsdagen, waarbij er wordt gefocust op specifieke onderdelen. Wij bieden extra trainingsdagen aan voor de onderdelen:

 • Snelwegtraining
 • Bijzondere verrichtingen
 • Rijangsttraining

 

Motor Snelwegtraining

Met motor snelwegtrainingen brengen wij onze cursisten helemaal bij om te motorrijden op snelwegen. Met deze extra training rijden we alleen maar op snelwegen en beoefenen we dit twee uur. We rijden niet met de motor op snelwegen in de buurt die je waarschijnlijk allemaal kent, maar ook op snelwegen in bijvoorbeeld Utrecht, Rotterdam, Den Haag of zelfs Amsterdam. Zo wordt je helemaal klaargestoomd voor het examen en ben je zelfverzekerd als je de snelweg op moet.

Bijzondere verrichtingen motor

Met deze extra motortraining oefenen we met onze cursisten de bijzondere motorverrichtingen. We zorgen ervoor dat je dit onder controle krijgt. We bespreken en demonstreren iedere bijzondere verrichting die jij wilt oefenen. Jij geeft aan wat je wilt oefenen en hoe vaak je dit wilt. Wij zijn pas tevreden als jij je niet meer onzeker voelt en daadkrachtig deze proef tot uitvoering kan brengen. Deze training duurt 1,5 uur en kan natuurlijk worden uitgebreid.

Rijangsttraining voor motoren

Iedereen die een vorm van rijangst heeft kan gebruik maken van onze motor rijangsttraining. Onze professionele motortrainers zijn gespecialiseerd in het aanpakken van dit probleem. Wij willen dat onze cursist weer een fijn gevoel krijgt en zelfverzekerd met de motor de weg op kan. Dit doen wij door het probleem te erkennen en op te lossen.

Vraag ons naar gerust naar de specifieke motortrainingen!